Hamileliğin 1. Haftası nasıl hesaplanır
Hamileliğin 1. haftasında, henüz hamile değilsiniz. Hamilelik ortalama 38 hafta sürer ve 40 haftalık zaman dilimi kullanılır çünkü kesin gebe kalma tarihi genellikle bilinmez.
Gebeliğin 1. haftası son adet döngünüzün ilk gününde başlar.
Gebeliğin 1. haftasında, henüz hamile değilsiniz, ancak yaklaşık 2 hafta sonra yumurtlamaya başlayacaksınız.
Gerçekte gebelik ortalama 38 hafta (266 gün) sürer. Bununla birlikte, kesin gebelik tarihi genellikle bilinmediği için 40 haftalık zaman çerçevesi kullanılır. Bu, aşağıdakiler gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
İlişki Sıklığı
Olayların zaman çizelgesini hatırlamada zorluk vb.
İşleri daha da karıştırmak için, daha sonraki bölümlerde yakında keşfedeceğiniz gibi, cinsel ilişki tarihi her zaman bebeğinizin ana rahmine düştüğü tarihle ilişkili değildir.
Gebeliğin 1. Haftası, Son Adet Döneminizin 1. Gününde başlar
Bu belirsizlikler nedeniyle, sizin bildiğiniz sabit bir tarih olan Son Adet Döneminizin ilk gününden itibaren 40 hafta sayılır. Bu size Tahmini Doğum Tarihinizi verecektir.
Tahmini Doğum Tarihiniz , bebeğinizin tarihine kadar yapılan ilk ultrason taramasının sonuçları dikkate alındıktan sonra daha doğru olması için daha sonraki bir aşamada düzeltilebilir. Bu, hamileliğin 7. haftasından itibaren olur. Tahmini doğum tarihini bir kenara bırakırsak, gebelik öncesi bazı önemli ipuçlarını keşfedeceğiz ve vücudunuzun hamileliğinize hazırlanmak için geçirdiği değişiklikleri anlatacağız.
Hamileliğin 1. haftası anne için nasıl geçer ?
Hamileliğin 1. haftası, son adet döngünüzün ilk gününde başlar. Muhtemelen zaten bildiğiniz gibi, rahim iç yüzeyi dökülüyor.
Aynı zamanda hormon seviyeleri, vücudunuzun her zaman ovulasyonda var olan yeni folikülleri (potansiyel yumurtalar) toplamasına neden olur. Ancak ovulasyona daha 14 gün var ve bu foliküllerden sadece 1 tanesi yumurta olacak.
Hamileliğin 1. haftasında bebek
Bebeğinize hazırlanmak için sağlıklı kalmalısınız. Sağlıklı beslenmek ve dengeli beslenmek önemlidir. Bunun dışında, yaklaşan hamileliğinize hazırlanmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var.
Folik Asit takviyesi, hamile kalmayı planlıyan veya hamileliğin ilk üç aylık döneminde tüm kadınların alması gereken bir takviyedir.
Kırmızı kan hücrelerinin oluşumu ve bebeğin sinir sisteminin gelişimi için gerekli olan bir B vitamini türüdür. Folik asit almak, bebekte spinal bifida gibi önlenebilir malformasyon riskini azaltır. Spina bifida, omurganın tam olarak kapanmamasından kaynaklanan ve ciddiyetine bağlı olarak yaşam boyu tıbbi sorunlara neden olabilen bir doğum kusurudur. Folik asit, aile öyküsü pozitif olan veya önceki çocuğu spinal bifidalı olan kadınlara şiddetle tavsiye edilir.
Ayrıca, hamile kalmayı düşünenler için aşağıdakilere karşı bağışıklığınızın olduğundan emin olun:
Kızamıkçık
Suçiçeği
Hepatit B
Bunu yapmazsanız, biraz zaman ayırın (gebe kalmadan yaklaşık 3 ay önce), çünkü bazı aşı takvimlerinin tamamlanması daha uzun bir süre gerektirir ve hamile değilken verilmesi daha güvenlidir.
Aşılarınızı güncel tutmanızın nedeni, yukarıdaki hastalıkların bazılarının hem anne hem de çocuk için zararlı olabilmesidir. En kötü durum senaryolarında, çocuğunuzda ultrasonda kolayca tespit edilemeyen doğum kusurlarına, düşüklere ve hatta kronik hastalıklara yol açabilirler.